Kunnen wij u helpen? +31 (0)172 70 00 06
Laagste prijsgarantie
Snelle levering
Top kwaliteit
Persoonlijke service
Geen verborgen kosten

rPET

Gerecycled PET waterflesje

Onze 330 ml transparante waterflesjes zijn vervaardigd uit gerecycled PET, oftewel rPET. Om ons bedrijf te verduurzamen streven wij naar de doelstelling om op kort termijn alle waterflesjes te vervaardigen uit rPET.

Door het hergebruiken van PET materiaal werken wij mee aan het wereldwijde doel van het verminderen van CO2 uitstoot en plastic afval.

Wat is rPET

Maar wat is rPET eigenlijk? rPET is gerecycled PET materiaal, afkomstig uit de door de consument gebruikte en ingezamelde (fris)drankflessen. Deze ingezamelde flessen komen terecht bij bedrijven die de flessen op materiaal sorteren en daarna door een streng gemonitord sorteer-, maal- en wasproces leiden. Na het smelten van dit schone gerecyclede plastic ontstaat er nieuw materiaal: rPET. Dit materiaal wordt gebruikt voor het produceren van nieuwe duurzame waterflessen.

Wilt u precies weten hoe dit werkt?
Bekijk het filmpje 'Hoe werkt recycling van plastic'.

Waarom rPET

Wij zijn ons allemaal bewust van het overschot aan afval en de bekende 'plastic soup' wat bijdraagt aan de vervuiling van onze aardbol. Echter zijn plastic verpakkingen in onze samenleving nodig vanwege verschillende functies. Om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan is het noodzakelijk om voedsel te verpakken wegens het verlengen van de houdbaarheid. Ook houden verpakkingen bacteriën tegen.

Juist omdat we niet zonder dit materiaal kunnen, is het van uiterst belang hier bewust mee om te gaan. Voor ons is het verduurzamen van de waterflesjes productie daardoor een van de belangrijkste doelstellingen voor de komende jaren.

rPET, een milieuvriendelijke keuze

Het gebruik van rPET zorgt voor een sterk verminderde CO2 voetafdruk (ook wel carbon footprint genoemd) én reductie van afval. Met deze recyclebare oplossing wordt een enorm impactvolle stap gemaakt in verduurzaming. Daarom is rPET een prachtig alternatief voor de traditionele plastic verpakkingen.

rPET wordt gezien als een van de meest milieuvriendelijke verpakkingsmateriaal op de markt en wordt aanbevolen door gerenommeerde merken in levensmiddelenindustrie en retail.

Heeft u vragen? Neem hier contact met ons op.

Voordelen rPET

Het grootste voordeel van rPET is het verminderen van plastic afval dat onze oceanen, de natuur en stortplaatsen binnendringt. rPET verpakkingen kunnen na consumptie opnieuw worden gerecycled en verwerkt tot een bruikbaar stevig verpakkingsmateriaal van hoge kwaliteit. Naast het feit dat rPET materiaal licht en flexibel is, zorgen rPET waterflesjes ervoor dat het water lang houdbaar is en beschermd wordt tegen bacteriën.

Wilt u ook op een duurzame manier reclame maken?
Kies dan voor het bedrukken van de rPET waterflesjes of bedrukte thermosflessen bij Waterreclame.